ИСТОРИЯ
СТАТИСТИКА
ГАЛЕРИЯ
СТАДИОН
ВЕЛИКИ ИГРАЧИ
ОТБОР
СЕЗОНИ
ЕВРОТУРНИРИ
КОНТАКТИ
Стадион

Най-старото игрище на ЖСК през 1930г. се е намирало до Безжичния телеграф зад Централна гара, където сега е сградата на ТЕЦ "София". Теренът е само за тренировки, не е пригоден за мачове. Повечето от домакинските си мачове ЖСК е провеждал на стадион "Юнак".

Това продължава до края на педесетте години когато Локомотив се мести във втория си дом - стадиона в квартал "Захарна фабрика". Стадиона е имал формата на "подкова" и е бил с капацитет 12 000 зрители. На този вече несъществуващ стадион (съборен е само за една нощ от новите собственици на терена "Инжстрой") се играе до закриването на отбора през пролетта на 1969г.

След "възраждането" на Локомотив София в началото на седемдесетте години, отбора провежда домакинските си мачове на стадион "Локомотив" в кв. "Надежда". Отначало стадиона разполага само с един сектор, но след продължителен ремонт съоражението вече има капацитет за 22 000 седящи зрители.

През 2001 година стадиона е избран за домакин на финала за купата на България. Също така на стадион "Локомотив" са се провели концерти на Black Sabbath през 2005г., Depeche Mode и Eros Ramazzotti през 2006г, Iron Maiden през 2007, Kylie Minogue през 2008 и др.